torsdag, augusti 23, 2007

Budapest 2007 - ett axplock














































måndag, augusti 20, 2007

Oh no

Jag och Linda spelade in en film i fredags när vi var fulla i Budapest. Om den nånsin hamnar på Youtube skjuter jag mig.

"Drunk girls in high heels are not attractive" sa en skotsk kille jag kände. Hear hear.

söndag, augusti 19, 2007

Botten upp


Jag är hemma efter en weekend i Budapest med Linda. Torsdag morgon avgick flyget från Kastrup och vid 14.00 i dag landade vi igen. Helgen har varit helt fantastiskt. Vi har badat på Szechenyi, kollat sevärdheter, promenerat, ätit glass, ätit middag och druckit litervis med vin. Seriöst (som jag och Linda alltid säger), Linda är banne mig den bästa och finaste vännen i världen. Och roligaste.

72 timmar tjejsnack har gjort mig mycket gott. "Vad pratar ni tjejer om" frågade en killkompis för ett tag sen. Tja, när det kommer till mig och Linda: sex, smink, kläder, heta män, litteratur och resor. That's us. Och de tre magiska J:na. Jude, Justin och Jared. Mmmmm... Som sagt, 72 timmars tjejsnack och jag är en ny människa.

Botten upp people.

tisdag, augusti 14, 2007

Vad gnäller folk om?



Fattar inte alls varför folk gnäller om benplats på flyg. De är ju jättemycket plats! På bilden ser ni stolen från Dubairesan. Jag låg ju raklång.

Det bästa var nog när jag gick på toaletten för att byta om till sidenpyjamasen jag fick och tvätta ansiktet med Kiehl-produkterna man fick i sin sammetsnecessär. När jag kom tillbaka hade flygvärdinnan fällt ner stolen, lagt en bäddmadrass, duntäcke och dunkudde på så jag fick en god natts sömn. Mmmm

måndag, augusti 13, 2007

onsdag, augusti 08, 2007

Långsint? Njaaa...

I dag ringde en tjej från Aftonbladet och ville ha tips till en artikel. Jag som svor att aldrig mer hjälpa någon på Aftonbladet sedan de snodde en hel artikel jag skrivit glömde det på två sekunder. Grymt trevlig tjej och jag svek mina ideal direkt, ha ha. Äh får sluta sura för det där, att en journalist är dum i huvudet gör ju inte att man ska döma ett helt företag.

Jag är ganska van vid att tidningar snor stycken ur mina artiklar, har sett det i många resetidningar och galet nog på en resebyrå. Men när Aftonbladet snodde en hel artikel, och jag aldrig fick någon ursäkt, blev jag riktigt förbannad och svor att aldrig hjälpa dem mer. För förr gjorde jag det. När jag jobbade som redaktör var det många journalister som ringde och ville ha tips och jag ställde alltid upp.

Nåväl, min ilska har lagt sig. Cool tjej för övrigt. En Josefine som jobbade på Aftonbladet RESA. Check her out.

måndag, augusti 06, 2007

Här snackar vi shopping


Någonting jag älskar att shoppa när jagär i Beijing är pärlor. Jag älskar smycken och vrakar i vackra sötvattenspärlor varje år. Jag läste nånstans att 95 % av all världens sötvattenspärlor odlas i Kina. Det är säkerligen en grym överdrift, men det är den känslan man få i Kina. Pärlorna är grym billiga (varför tror ni Snö of Sweden lagt all tillverkning där?) och på varuhusen stor stora plastsäckar fyllda med pärlor. Man tror knappt det är sant, men jovisst är det.
När jag åker dit brukar jag klippa ut bilder från tidningar och rita upp egna smycken. Jag älskar dem! Jag vet inte hur många gånger jag fått komplimanger för mina löjligt billiga smycket. Dessutom är de perfekta presenter.
Bilden ovan visar mitt stammisställe. I love them! De känner igen mig varje år och blir allid lika glada när de ser mig. De heter Tommy och Susanne och Lynn(Nja, inte heter men det är deras kinesiska namn) och håller till inne på gamla Hongqiao.
Priser:
Halsband: 30-40 kr
Ring: 10-20 kr
Armand: 10-20 kr

lördag, augusti 04, 2007

Mallapa

Jag kan inte komma över att Elby Kwok Drewsen gillar min blogg. Fatta vilken grej det är för mig. Jag blir så mallig bara av att tänka på det. Det är coolt.

Fleece i augusti

I dag har jag visat upp Malmö för en sydafriskansk kollega, Dee. Det är så märkligt att se Malmö ur hans ögon. Han hade aldrig varit i Europa tidigare och var otroligt fascinerad av Malmö City, framför allt de smala gränderna med gamla hus på Gamla Vänster. "It's such a romantic city", sa han med kameran smattrande i handen. "Ja, det kanske det är" sa jag och försökte tänka mig mitt Malmö som romantiskt.

Det roligaste var när han berättade om sin shoppingrunda. Han hade åkt till ett varuhus några veckor innan avresa och förberett sog för landet Sverige där det alltid snöade. Han hade köpt skor, jacka, tjocka tröjor och inte mindre än sju fleecejackor! När jag skrev till honom att han skulle ta med shortsen trodde han att jag skämtade. "How could I not google it, I google everything" sa han. Jag kan inte låta bli att tycka att det är hilarious.

Nu ska jag laga mat.

onsdag, augusti 01, 2007